Hooggevoeligsterkewil community

“ Informatie en hulp voor ouders en begeleiders van hooggevoelige kinderen met een sterke wil”

Het leven van hoogsensitief meisje Anne

Anne is een heel sensitief meisje dat zich anders voelt dan haar andere leeftijdsgenoten. Haar fantasie en intense manier waarop ze de wereld beleeft, neemt je direct mee in hoe hoogsensitieve kinderen alles kunnen ervaren. Het mooie, het verdrietige, het pijnlijke, het wordt prachtig vertoond in een lange reeks welke uit 3 delen bestaat met totaal 27 afleveringen. Anne groeit als klein meisje op tot jong volwassene en in elke levensfase zie je haar hooggevoeligheid terugkomen.

Vreselijke tijd

Anne groeit haar eerste jaren op in een weeshuis, omdat haar ouders zijn overleden. Ze wordt niet geaccepteerd binnen de groep omdat ze ‘anders’ is dan de rest. Ze wordt gepest en heeft er een vreselijke tijd. Gelukkig houden haar fantasierijke gedachten haar overeind.

Verwachtingsplaatje

Als ze wordt geadopteerd moet ze ook in haar nieuwe leefomgeving meer dan eens haar best doen om te voldoen aan het verwachtingsplaatje. Ze is intelligent zoals veel hooggevoelige kinderen en gebruikt een enorme woordenschat om expressie te geven aan al haar gevoelens. De mensen om haar heen zijn het niet gewend en vinden dat ze mee moet in het gemiddelde levenspatroon, maar ze laat zich niet dwingen en blijft in haar kracht door zichzelf te blijven, hoe zwaar haar dit soms ook valt. 

Rechtvaardigheidsgevoel

Op school heeft ze moeite met onrechtvaardigheid en wordt ze gestraft als ze zich niet aan de waarden en normen houdt die haar inziens echt oprecht niet meer passen in de tijd. Ze vraagt zich af waarom er niet gesproken mag worden over de liefde, waarom de zienswijze van de ouderen altijd als beter worden beschouwd en je sommige dingen niet mag vragen omdat dit niet hoort als je kind bent. 

Creatief

Ze ziet eenieder als gelijkwaardig en heeft moeite om met status, macht en autoritair gedrag om te gaan. Waarom zou iemand die rijk is meer voorstellen dan iemand die arm is? En waarom is iemand die gekleurd is minder belangrijk dan de blanken? Ze heeft het er moeilijk mee, maar is creatief en vindt steeds een oplossing om haar leefomgeving steeds een beetje verder in beweging te krijgen naar gelijkheid en vrijheid.

Pure schoonheid

Haar natuurlijke kracht en analytisch vermogen worden zo helder neergezet dat het je écht laat voelen dat pure schoonheid van de mens in deze mooie wereld je verder kunnen brengen dan de huidige maatschappij soms van ons vraagt.

Sensitieve kracht in combinatie met sterke wil

Langzaam aan wordt ze steeds meer geliefd door jong en oud in haar omgeving.  Ze raken door haar geïnspireerd omdat ze vaak een enthousiaste creatieve oplossingsgerichte en motiverende houding heeft. Haar sensitieve kracht in combinatie met haar sterke wil helpen haar meer en meer mensen in beweging te krijgen naar een rechtvaardiger bestaan en met meer liefde voor elkaar en de wereld! Een echte aanrader voor vele uren kijkplezier!

Ook nieuwsgierig?

Ook nieuwsgierig hoe jouw hoogsensitieve kind zich af en toe kan voelen? En hoe je je ogenschijnlijke lasten om kan zetten in een enorme kracht?! 

Kijk dan op Netflix Anne met een E, gemaakt door Moira Walley-Beckett

Geschreven door: Yvonne Anker, Hoogsensitief Opvoeden 

Bezoek mijn website

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *