Hooggevoeligsterkewil community

“ Informatie en hulp voor ouders en begeleiders van hooggevoelige kinderen met een sterke wil”

Het is wat……

Het is wat……

Je kijkt al weken uit naar de carnavalsvakantie. Je hebt er super veel zin in om de berg af te sjezen!!! Eindelijk is het zover! Het is mooi weer dus om 8 uur al met de bus richting de gondel, lekker snel omhoog omdat er nog geen wachtrijen zijn, nog een stoeltjeslift omhoog en gaan! Maar…… de piste is ijzig dus je durft niet meer verder ……. Wat gebeurt er op dat moment veel binnen in je! Laten we dat eens met de metafoor van je Innerlijke Familie bekijken…

Bevroren

Je innerlijke jongetje wil eigenlijk gewoon gaan, hij wil lekker skiën! Je innerlijke meisje is super bang dat er iets gebeurt op de gladde ondergrond. Je innerlijke man vindt van alles van dat je niet durft en je innerlijke vrouw is even nergens te bekennen. Je oerbrein is letterlijk bevroren op de bevroren ondergrond. 

Lastig

Pfff wat is dit lastig voor jezelf. Je zou het heel gemakkelijk kunnen maken voor jezelf door je innerlijke vrouw meer op de voorgrond te zetten maar je innerlijke meisje en je innerlijke man zijn zo nadrukkelijk op de voorgrond aanwezig dat dit heel lastig is. Je probeert je innerlijke vrouw wel voorop te zetten met haar rust, realiteitszin en acceptatie zodat de innerlijke man de optie de ski’s uit te doen oppert. Maar daar komt je meisje alweer om de hoek kijken dat het veel te spannend is om de ski’s uit te doen op dit gladde stuk. Daarbij vindt je innerlijke man eigenlijk dat je je niet aan moet stellen en het gewoon moet doen en je innerlijke jongetje wordt ongeduldig want hij staat al zo lang stil…..

Conflict met jezelf

Dit geheel kost erg veel energie. Het maakt ook niet uit wat anderen tegen je zeggen want je hebt een conflict met jezelf. Er is steeds weer een ander familielid wat op de voorgrond gaat staan. 

Realiteitszin

Op een gegeven moment komt er toch even wat meer rust en geeft de realiteitszin van je innerlijke vrouw de doorslag. Het plan wordt door je innerlijke man bedacht en door je moedige innerlijke jongetje uitgevoerd. Je innerlijke meisje vindt het nog wel heel spannend maar gaat er in mee. 

Op je billen en weer verder!

Terwijl je op je billen aan de zijkant van de piste naar beneden glijdt, blijft je innerlijke meisje angstig en vindt je innerlijke man dat dit toch allemaal niet nodig was zo. Het meisje komt pas weer echt tot ontspanning als je beneden aan de piste bent en je ski’s weer aan kunt doen. Je innerlijke man blijft zachtjes zeggen dat je gewoon had moeten skiën. De innerlijke vrouw gaat het proberen deze ervaring een plekje te geven en los te laten. Je innerlijke jongetje heeft er weer zin in want we kunnen weer verder!!

Hoe zou het op de volgende gladde piste gegaan zijn met de Innerlijke Familie van deze persoon?

Mirjam Bezemer – het onbezorgde kind

Bezoek mijn website

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *